YESSSSS!!! Nee, sorry, ander vrouwenblad: VIVA!!!!!!

Bloggen? Dat is niets voor mij, dacht ik ooit. Er zijn al zoveel bloggers en velen van hen schrijven ook nog eens erg leuk. Een roman schrijven, dat was mijn doel, dat doet niet iedereen zomaar eventjes. Dat klopte, ondervond ik, want het lukte mij ook bijna niet. Na een pauze van een tiental jaren, waarin ik mijn vrouw ontmoette en ik met haar twee kinderen op deze planeet plantte, begon ik weer te schrijven en ik voltooide mijn manuscript. Vervolgens stuitte ik op het volgende probleem: hoe krijg ik dit ooit gepubliceerd?

Ik heb al voldoende afwijsbrieven ontvangen gedurende de tien jaar die mijn eerste schrijfcarrière duurde. Daar had ik geen zin meer in: ik wilde mijn kindje niet zomaar een slushpile insturen. Ik besloot eerst maar eens op zoek te gaan naar mensen die me konden helpen. Zo werd ik lid van het schrijvenonline.org forum en sloot ik mij aan bij een schrijfgroep. Met de nieuw opgedane wijsheden van collega amateurauteurs besloot ik mee te gaan doen aan wedstrijden, zonder veel succes overigens.

Eén forumlid hielp me op weg. In een topic dat ik niet volgde roemde ze mij om de humor in mijn tekst. (Nou ja, roemde? Sorry, ik kan even geen ander woord bedenken.) Dat opende mij de ogen. Ik probeerde destijds vrouwenquillerz te schrijven, maar die werden steevast niet gepubliceerd omdat er teveel grappen in zaten. Ik besloot mijn humor te omarmen en nam deel aan enkele wedstrijden met humoristische teksten. Ineens verscheen er een verhaal van mij in de Trouw. Ook mocht ik een verhaal voorlezen op het podium bij Nightwriters.

Toen las ik de oproep van de Viva. Zij zochten een vent die wilde bloggen. Ik was nog altijd van mening dat je met zomaar een blog geen publiek aantrekt, maar Viva bood haar publiek aan, dus ik opende een account bij WordPress en begon. Wat me overkwam kan ik het beste omschrijven als een uitbarsting, iemand zei iets en hups: daar kwam weer een anekdote. De lift ramde me en tadaa: een blog over onze lelijke lift. Elke dag nam de hoop toe dat de Viva-webredactie mij eruit zou pikken om deel te nemen aan hun ‘webstrijd’.

Het was nog even spannend, want de e-mail waarmee ik mijzelf wilde aanmelden voor de wedstrijd kwam vast te zitten in het spamfilter, maar afgelopen vrijdag kwam het verlossende bericht waarop ik had gewacht: “We vonden het heel lastig, maar.. helaas ben je niet door naar de prullenbak… Je staat in de shortlist!”

Dus van 12 februari tot 12 maart kunnen jullie mij, samen met vier andere deelnemers, terugvinden op de website van Viva. Tot dan blijf ik hier nog even oefenen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.