Werner vindt een Hijab toch wel ingewikkeld

Een hoofddoekje, ik vind het altijd zo jammer, veel moslima’s hebben een prachtige bos pikzwart haar en dat zie ik zo graag. Eén van de mooiste sieraden van de Islamitische vrouw blijft verborgen. Maar begrijp me niet verkeerd, ik vind het hun goed recht. Aangezien ik voor Whoopsiedaisy vrouwenartikelen uitprobeer, heb ik dit keer gekozen voor de hoofddoek, of hijab, voor ingewijden, waartoe ik mijzelf nu ook reken.

Badmuts
Op het eerste gezicht ziet het er eenvoudig uit, zo’n ingewikkeld hoofd. Je haar nat maken, stylen, weer droog föhnen en verstevigen lijkt geheel overbodig, al weet ik dat veel dames hun haar prima in model hebben zitten onder hun hijab. Na het modelleren van al dat haar moeten ze nog aan de slag met zo’n sjerp. De uitleg die ik raadpleegde bestond uit acht stappen! En ik dacht dat het moeilijk was om een stropdas te knopen.

Moslima’s beginnen met het aandoen van een soort van badmuts, een elastisch doekje dat al meteen al het haar bedekt. Het valt ook over de oren en drukt ze plat tegen het hoofd, op zich niet zo prettig. Geen wonder dat je nooit moslima’s met flaporen ziet, want je ziet dus geen oren. Omdat wij geen badmuts in huis hadden, leende ik een hoofddoekje van mijn dochter en ik kan u verzekeren: het zat strak.

Dit is een blog voor het online magazine whoopsiedaisy.nl, klik hier voor het complete artikel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.