Wachten bij de Cranenbroek

Dankzij de anderhalvemetersamenleving is het tegenwoordig net de Efteling bij de Cranenbroek. Op de plek waar eerst auto’s geparkeerd stonden, is nu een wachtrij opgesteld waaraan alleen nog de wachtmuziek van de Piraña ontbreekt. Ondanks deze maatregelen om het bezoek aan de winkel te spreiden, heeft het weinig resultaat, want binnen de muren van het pand komt het complete winkelende publiek hutje mutje tezamen bij het zwembadwalhalla linksachter in de winkel. Juist daar moesten mijn vrouw en ik ook zijn, want wij hadden wat extra meters zwembadslang nodig voor ons spiksplinternieuwe zwembad.

Millimeter
“Wilt u die van 32 millimeter of die van 38 millimeter?” vroeg de man waar we onze slang konden bestellen. Om zeker van onze zaak te zijn hadden we een stukje bestaande slang meegenomen. Die waren we alleen vergeten uit de auto te halen. “Het is die van 38 millimeter,” zei ik. “Weet je het zeker?” vroeg mijn vrouw. “Nee,” dacht ik. “Ja,” zei ik, want ik had geen zin om nog een keer achteraan te sluiten in een wachtrij van drie kwartier. De man gaf ons een bonnetje om af te rekenen en we mochten onze waterslang van tien meter op gaan halen bij ‘Magazijn Twee’, de tweede attractie van de dag, met wederom een parkeerterrein waar gewacht moest worden.

Brommobiel
“Kijk, hier verkopen ze ons zwembad ook,” zei mijn vrouw over een doos van twee kubieke meter die naast een brommobiel van drie kubieke meter stond. De eigenaresse van het ingepakte zwembad stond in trainingsbroek met de handen in het zweterige haar, zich wanhopig af te vragen hoe ze haar aankoop in de rijdende koekendoos moest krijgen. Ze besloot ten einde raad maar alles uit de doos te halen. Terwijl haar bouwvakkersspleet zich steeds duidelijker profileerde, propte ze onderdelen zwembad in elke uithoek van het minuscule voertuigje. Ondertussen hoopte ik dat onze bestelling nog even op zich zou laten wachten, want ik moest de reactie van de vrouw zien zodra zou blijken dat niet alles paste.

Onmogelijk?
“Van Looy,” zei een magazijnmedewerker, die daarna tien meter slang aan ons overhandigde. We verlieten het parkeerterrein, terwijl de vrouw van het zwembad met haar allerlaatste krachten de lege doos waarin haar zwembad had gezeten uit elkaar scheurde. Haar brommobiel was zo afgeladen vol als de slee van de kerstman op kerstavond, maar het was haar gelukt! Tegen alle verwachtingen in had ze het schijnbaar onmogelijke voor elkaar gekregen. En terwijl ik mij voorstelde hoe die vrouw bij thuiskomst triomfantelijk werd onthaald door haar extatisch blije kinderen, kwamen wij er thuis achter dat de tien meter zwembadslang die we hadden gekocht, toch die van 32 millimeter had moeten zijn.

Fotocredits: Julie Aagaard (pexels.com)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.