Verrukkelijke herfstviezigheid

Omdat ik een half jaar geleden ook al blogde voor Viva.nl heb ik hier mee kunnen doen aan het inleiden van de lente. Wat waren we er na al dat gesneeuw toch aan toe. We schreven ons helemaal naar het voorjaar toe. Maar ze zijn voorbij: de jasloze dagen. Het weer is guur. De maïs is van het land en de wind heeft vrij spel boven de doorploegde akkers. De zwarte, opengereten kleigrond staat vol met plassen water. Zwarte zwermen van roeken dalen neer om te drinken en om wormen te eten. Herfst. We kunnen er niet omheen.

Zandtaartjes
Tussen de regenbuien door kan de zon nog vriendelijk zijn en mijn kinderen zochten aan het begin van het weekend hun vertier buiten op. Ze gingen nog even schommelen, glijden en zandtaartjes bakken. Onderwijl deed ik een oud Hollands spelletje was ophangen aan de droogmolen, waarbij ik natuurlijk te pas en te onpas gestoord werd door het grut. Zo ook Myrthe, al schrok ik van wat ze me liet zien. Ze had iets in haar handen dat bruin was, zelfs zwart op sommige plekken en ze kauwde ergens op waarvan ze zei dat het lekker was.

Dit is een blog voor www.viva.nl, klik hier voor het complete artikel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.