Rokjes

Martin Bril is overleden en samen met hem is ook het reglement van rokjesdag heengegaan, want ineens doet iedereen maar een dotje. Voorheen was er een dag in april waarop vrouwen collectief besloten een rok aan te trekken. Het is nu winter en een heleboel vrouwen dragen nog altijd een kort rokje. Niet dat ik het erg vind, maar het zien van menig vrouwenbeen bracht me ertoe na te denken over de rokjestheorie.

Het was me al eerder opgevallen dat er vrouwen zijn die wachten op koudere dagen, voordat ze zich laten zien in een korte rok. Dit verschijnsel hangt volgens mij samen met het ontharen van benen. Ik ontdekte pas laat in mijn leven dat vrouwen geen haar op hun benen hebben en dat menig exemplaar zichzelf moet scheren. Geloof me, dat was een openbaring voor mij, één uit de categorie Sinterklaas bestaat niet.

Waarom scheren vrouwen zichzelf eigenlijk? Omdat het niet mooi is om haar op je benen te hebben? Ik ben opgegroeid met gladde vrouwenbenen, dus ik beroep mij op gewenning. Als behaarde vrouwenbenen zie (vooral als de haren worden platgedrukt door een panty), dan krijg ik toch een wollig gevoel in mijn onderbuik. Als ik op fora de mening van vrouwen teruglees, blijkt dat zij het zelf in stand houden, onder andere omdat ze vinden dat het hygiënischer is. Hoe kijken die vrouwen dan tegen behaarde mannenbenen aan, vraag ik me af. Mag een man dan wel vies zijn?

In de zomer zie je blote benen onder rokjes en het kost veel vrouwen heel wat tijd om die benen in die staat te krijgen. Een rok met een donkere panty eronder is ook mooi en niemand ziet zo de stoppels. Begrijpelijk. Maar houdt die dunne, elastische stof de warmte echt zo goed vast als je het vergelijkt met mijn benen, die warm worden gehouden door een isolerend laagje krulhaar en ook nog eens zijn verpakt in een spijkerbroek?

Wat blijkt? Er bestaat zoiets als een thermo legging, een uitvinding om het gebrek aan lekker warm haar op het vrouwenbeen te compenseren. Geweldige dingen en helemaal niet fout, zoals de legging dat in de jaren negentig kon zijn, toen menig gevulde puddingbil verpakt werd door de legging. Het rokje zorgt er nu voor dat er wat te raden over blijft. En ze werken geweldig: thermo leggings. Als ik een vrouw ermee zie lopen, krijg ík het er zelfs warm van.

Een reactie

  • Eva Varenburg

    Het scheren van de beenharen is niet alleen hygiënischer maar is een teken van schoonheid en gladde benen vertegenwoordigen nou eenmaal de vrouwelijkheid. Kijk mannen scheren ook steeds meer hun benen maar dan om praktische redenen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.