Mijn thuiscollega

Er was een tijd dat de wekker om zes uur ’s ochtends ging en ik door alle soorten weer en wind die Nederland kent op de fiets richting werk zwoegde. Nu gaat de wekker een uur later af, druk ik op snooze en draai ik me nog eens op mijn andere zij en nestel ik me tegen de warme rug van mijn vrouw. Haar wekker gaat vijf minuten later af, maar ook zij heeft een snoozeknop. En al snoozend wisselen we van zij naar zij, naar gelang waar de wekker de volgende keer van zich laten horen. Pas vijf minuten voor kantoortijd laten we onszelf uit bed rollen en verplaatsen we ons naar de kamer naast de slaapkamer: ons thuiswerkkantoor.

Papier gooien
Om alle zeven online vergaderingen van de dag niet te vergeten stel ik voor elk overleg alvast een alarm in en als de eerste afgaat luister ik naar wat mijn collega’s te melden hebben, terwijl ik met camera en geluid uit de vaatwasser uitruim en nog even naar het toilet ga. Weer terug in ons kantoortje komt het volgende vaste ritueel van de dag: mijn vrouw print iets uit. Doet ze elke dag en de printer staat aan mijn kant, dus ik kan dan het velletje papier voor haar pakken. Dan geef ik het niet aan haar, maar ik gooi het op zo’n manier dat het velletje alle kanten uit fladdert en zij haar best moet doen om het te vangen.

Zoomles
Een verdieping lager klinkt het gestommel van de kinderen die in pyjama aanschuiven in hun zoomles. Ik zet mijn koptelefoon op zodat ik ze niet meer hoor. Bonus is dat ik ze nu zonder koptelefoon ook bijna niet meer versta. Het is een fijne bluetooth, dus ik kan bijna het hele huis doorlopen terwijl ik vergader. Kan ik mooi even een was aanzetten, drogen, ophangen, afhalen en opvouwen. Werken terwijl je werkt. Ik haal hier dikke bonuspunten. Mijn vrouw glimlacht tevreden. Ik zeg haar dat ik nog nooit zo’n lieve, knappe en mooie collega heb gehad. Dan blijkt dat ze in een meeting zit met het geluid aan. “Awwwwwwww,” zeggen haar collega’s.

Seksplekken
“Zeg schatje,” zeg ik aan het eind van de middag. Ik ben op een website beland waarop ik allemaal interessante dingen lees. Ik lees haar voor: “Zesendertig procent van werkend Nederland heeft weleens seks gehad op de werkvloer. In vijfenzestig gevallen was dat met een collega. De meest gebruikte seksplekken zijn op het bureau, de opslagruimte en op het toilet. Voor ons is het nu wel makkelijk hè. De slaapkamer is gewoon hiernaast.” Ze kijkt op van haar beeldscherm, ziet mij verleidelijk knipogen en zegt dan: “Zeg, moet jij niet gewoon ook werken?”

Fotocredits: Vlada Karpovich via Pexels

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.