Met je blote billen op het web

Vroeger, toen het gehele Internet bestond uit drie pc’s, maakten wij geen naaktfoto’s van elkander. Fotocamera’s werkten nog met rolletjes. Die rolletjes bracht je naar de fotoservice. Dan moest je één of twee dagen wachten voordat je terug mocht komen voor het eindresultaat: een mapje met fotonegatieven en foto’s. De meneer die je de foto’s toereikte wist precies wat er op die foto’s stond, tenminste, in mijn geval wel, want hij zei er wel eens bij dat er veel bewogen foto’s tussen zaten. En dat wist hij, omdat hij ze stuk voor stuk had bekeken. Dat waren gewoon de secundaire arbeidsvoorwaarden voor die jongen.

Megapixel
Wat jaartjes later, toen de term megapixel nog maar net zijn intrede deed, kocht ik mijn eerste digitale camera. De eerste aan wie ik mijn aanwinst liet zien was dat mannetje van de fotoservice. ‘Mooi hè. Weet je wat het mooiste ervan is: nu hoef ik jou nooit meer te zien, viespeuk.’ Deed ik niet echt, maar ik had het wel graag gedaan. En wat ik nog meer voorheen niet deed, ging ik nu ineens wel doen: ik ging foto’s maken van mijn vriendin, waar zij compleet poedeltje opstond. Dat kon, want we hadden de darkroom van de fotoservice lekker nooit meer nodig.

Bangkok
Wisten wij veel dat er sites zouden komen waarop gefrustreerde jongens de naaktfoto’s van hun ex-vriendinnen plaatsen? En dat de seksuele revolutie van de fotografie weldra zou eindigen met het verdriet van meiden die hun lichaam verspreid zien over het wereldwijde netwerk dat het Internet heet? Die zielige man van achter de balie bij de fotoservice maakt weliswaar geen kopietjes meer, maar zo’n blootfoto gaat tegenwoordig in hogere oplage de wereld rond dan de catalogus van IKEA. Hang je daar, met je wijsvinger in je mond en de rest van je lijf open en bloot aan een muur van een garage in Bangkok.

Standje passioneel
Het enige waar ik aan dacht, nadat ik blootfoto’s van mijn vriendin had gemaakt was: waar sla ik ze op? Achteraf denk je: had ik ze maar weggegooid. Want staan ze eenmaal op een harde schijf, dan is een kopie voor ouders of schoonouders zo gemaakt. Het kan zomaar gebeuren dat je per ongeluk ook die ene vakantiefoto waarop je vriendin topless staat kopieert naar de geheugenkaart van haar vader. Of dat je de vakantiefoto’s van Las Vegas laat zien aan collega’s, maar dat je vergeten bent die ene te verwijderen, waarop je met je buik op het waterbed in de suite van Hotel The Mirage ligt, in standje passioneel, met een harige blote kont.

Op dat soort momenten denk je terug aan die man van de fotoservice, aan zijn dikke pretogen en die verstilde grijns rond zijn vlezige lippen. Ja, die man had je naakt gezien en je gaf hem er geld voor. Maar daarna was je er vanaf, dan trok je dat mapje met foto’s uit zijn inhalige vingers en rende je heel hard weg.

CC foto: cyberuly

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.