Hoe mannen zitten

wernerblog

Zitten. Het klinkt eenvoudig en voor vrouwen is het dat waarschijnlijk ook. Gewoon een stoel pakken en zitten. Heerlijk ontspannen. Helaas werkt dat voor mannen anders. Wij hebben een handicap wanneer het op zitten aankomt. Er zit namelijk iets in de weg: een warme oliebol die pijn doet wanneer hij in de verdrukking komt. Daarom zitten wij mannen soms net iets anders dan vrouwen.

Breedzitter
Zo heb je de breedzitter. Geen prettig type om naast te zitten. Hij is bang dat hij iets plet met zijn dijen, daarom gaat hij met zijn benen zo wijd mogelijk uit elkaar. De absurd grote afstand tussen de knieen heeft hij blijkbaar nodig om zijn zaakje goed te laten gedijen. Dit heerschap neemt zoveel ruimte in beslag dat je zelf in de verdrukking komt. Zelf breeduit zitten gaat niet, of je moet sterke beenspieren hebben en niet bang zijn voor een intiem potje knieworstelen.

Schooljongetje
Zit je als man naast een breedzitter dan heb je het niet breed. Je moet dan wel met de beentjes strak tegen elkaar en de ballen geplet. Dit is geen fijne manier om te zitten voor een echte vent. Mannen die wel graag als schooljongetjes zitten, dragen sokken tot aan hun knieen, wonen nog bij hun mama, kammen haar over hun kale plek heen en zijn nooit echt volwassen geworden tussen de benen. Anders kunt je zo niet zitten. Het voelt gewoon niet fijn.

Smurfensnot
Dan heb je ook nog pletters. Dat zijn mannen die hun benen over elkaar heen vouwen zoals vrouwen dat doen. Stel je een zakje smurfensnot voor waar heel hard in wordt geknepen. Zoiets, maar dan in je onderbroek. Dat zit toch niet lekker? Ik kan me nog enigszins voorstellen dat je als man zo gaat zitten wanneer de knikkers zijn gaan rollen en het de enige manier is om het zaakje daaronder bij elkaar te houden. De boel met een snelle graai in het gareel brengen is nou eenmaal niet altijd mogelijk.

Doorbloeding
Veel liever zit ik met de enkel van het ene been op de knie van het andere. Zo zit je maar de helft zo breed als een breedzitter. Je buurman heeft de mogelijkheid om in spiegelbeeld naast je te gaan zitten. Zo zitten echte kerels. Althans, totdat hun voet begint te slapen en ze een andere houding moeten aannemen om de doorbloeding weer op gang te brengen. Het liefst languit. Maar zodoende duiken onze voeten waarschijnlijk weer ergens op waar ze tot overlast zijn van een ander.

Afwisselen
Zie hier de reden dat wij mannen nooit lang in dezelfde houding blijven zitten. We moeten voortdurend afwisselen. Zitten we zoals we dat zelf fijn vinden, dan zitten we vaak een ander in de weg en als we netjes zitten is het een constant gevecht tegen slapende voeten of de verdrukking van dat stukje lijf dat ons het meest dierbaar is. Dat is het lot van mannen. Zelfs als we stilzitten zitten we in de weg.

CC foto: David Hodgson

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.