Het klikospel

Gefeliciteerd, u bent door naar het volgende level! Weet u nog dat u jaren geleden begon met afval aan de straat zetten in vuilniszakken? Wat lijkt dat simpel nu u in staat bent al uw afval te scheiden. Na enkele level ups ging u zelfs aan de slag met het herinrichten van uw tuin om plaats te maken voor de vele containers die u in ons klikospel wist te verzamelen. Kijk eens hoe ver u bent gekomen nadat u zelfs in staat was goedgevulde zakken vele meters te sjouwen naar centrale verzamelpunten met ingegraven vuilcontainers. Het is tijd voor een trapje omhoog om het uitdagend te houden.

Multiplayer
Dit keer gaan we voor de verfijning, voor de nuance. Onze oude vertrouwde zijlader is vervangen door een flitsende nieuwe met speciale features: deze kan twee bakken tegelijkertijd tillen, maar dat vraagt wel wat van u! U moet vanaf nu containers gaan matchen! Dit is een geweldige uitdaging waarbij u gaat samenwerken met andere spelers van dit spel. Een echte multiplayer ervaring! Zoek een tweede container om uw eigen perfect gesorteerde vuil samen mee aan te bieden. Zorg dat de afstand tussen uw containers dertig centimeter is. Gekoppelde stelletjes moeten elk vijftig centimeter van elkaar af staan. Dit vraagt souplesse en uiterste concentratie!

Team-effort
Misschien gaat deze uitdaging u lukken, maar dit keer bent u er zelf niet alleen verantwoordelijk voor dat u door kunt naar het volgende level. Nee, u doet dit samen. Want als iemand containers verplaatst of toevoegt zonder de spelregels te volgen, dan is het niet alleen game over voor die persoon, maar ook voor overige deelnemers. Het kan zomaar gebeuren dat u ‘s avonds uw kliko nog vol aantreft. Misschien doen we er zelfs een rode waarschuwingssticker op. Want u speelt dit spel niet alleen. Het gaat hier om een team-effort. Zorg dat omwonenden zich aan alle regels houden en wijs hen desnoods op hun tekortkomingen. Want u weet wat er gebeurt als u dit spel verliest: hel en verdoemenis: de wereld verzuipt in plastic en iedereen glijdt uit over bananenschillen.

Tuinkabouter
Ben niet bevreesd! Ook dit level gaat u vast lukken. We geven tips: heeft u een tuinkabouter van dertig centimeter hoog en een tuinkabouter met een kruiwagen die in totaal vijftig centimeter breed is? Zet ze in het plantsoen, zodat alle deelnemers dezelfde meethulpstukken kunnen gebruiken om containers goed op hun plek te zetten. Waarschuwing: deze tip geldt alleen in gemeenten waar een algeheel tuinkabouterpardon van kracht is. Wij wensen u veel plezier met het afvalsorteringsspel en terwijl u zichzelf vermaakt met dit level ontwikkelen wij alvast verder aan het volgende level waarin u in uw wijk samen met buurtgenoten een eigen recyclefabriek bouwt met onderdelen van gerecycled materiaal.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.