Het geluk van dertien december

Morgen is het dertien december. Ik ontmoette mijn vrouw op die datum en wel twaalf jaar geleden. Het was in ‘Het Hart van Breda’, de kroeg in de gelijknamige stad, die sinds die avond tot twee keer toe is afgebrand. In 1998 hingen er nog echte naaldtakken aan het plafond, want het inferno in ’t Hemeltje had nog niet gewoed. De kerstornamenten hingen er nog maar net en er hing een geur die je deed denken aan een naaldwoud.

Buurmeisje S.
Het was een rustige avond en ik was van plan om niet lang te blijven, totdat ik mijn huidige vrouw zag. Ze had sluik, donker haar tot op de schouders en paste daarmee goed in de traditie die ik had ingezet met mijn jeugdliefdes. Misschien is dat te wijten aan mijn allereerste jeugdliefde, mijn buurmeisje S. Wij maakten plannen om met elkaar te gaan trouwen, maar haar ouders besloten om te gaan verhuizen en ik raakte mijn allereerste verloofde kwijt, terwijl ik maar amper zeven was. Mijn ex-buurmeisje zette voor haar vertrek wel de norm voor alle vrouwen die nog zouden gaan komen.

Dit is een blog voor viva.nl, klik hier voor het complete artikel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.