Het einde van Osama

Wat zeg jij wanneer ze over een paar jaar aan jou vragen: ‘Waar was jij toen bekend werd gemaakt dat de Amerikanen Osaba Bin Laden hadden gevonden en gedood?’ Dan moet ik dus antwoorden dat ik in mijn ochtendjas een bak cruesli naar binnen zat te werken.

Chuck Norris
De nieuwsberichten rondom de vondst en dood van Bin Laden lezen als een spannende film. Vier helikopters werden ingezet. Ze zaten vol met Amerikaanse Rambo’s. Special forces. Ik zie ze zo zitten naast elkaar: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger en Chuck Norris. En in een geheel andere helikopter komt het A-Team voorbij gevlogen. Met een doodsbange Mr. T. Want die houdt niet van vliegen. Op de achtergrond muziek van Wagner: Valkyrie. Ze hebben er zin in, want ze gaan natuurlijk winnen!

Maar dat gaat natuurlijk niet zonder tegenslag. Vlak nadat ze arriveren bij het dak van het gebouw waar de boeman zich schuilhoudt, worden ze beschoten. Er zijn slechts vier mannen omgekomen bij de gehele operatie. Eén van hen was Osama, een andere zijn zoon. Ik vermoed dat er nog iemand in het gebouw was. Want er staat altijd een ietwat bangige gewapende man bij de deur waarachter het boeventuig zit. Dus bleef er één man over voor op het dak.

Ruig mannetje
Dat zal een ruig mannetje zijn geweest. Dat hij in zijn eentje een helikopter uit de lucht kon schieten. Waarschijnlijk schoot hij het gehele A-Team uit de lucht. Want ondanks dat een helikopter crashte kwamen er geen Amerikanen om het leven. En zo ging dat ook altijd bij afleveringen van het A-Team. Auto’s vlogen over de kop, overal zag je explosies, maar de mensen kwamen altijd levend uit de wrakken gekropen. Rambo zal uit wraak die scherpschutter met zo’n stoere explosiepijl van zijn pijl en boog door het hart hebben geschoten.

Ezekiel 25:17
En dan de slotscène. Een totaal zwarte helikopter landt bij de ingang van het gebouw en daaruit stappen Vincent Vega en Jules Winnfield. We zien Samuel L. Jackson in het zwart, zoals hij Pulp Fiction was, met afrokapsel, lange bakkebaarden en hoefijzersnor. Hij richt zijn wapen op Bin Laden en citeert uit de bijbel: ‘And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.’

Het einde van Osama Bin Laden. Zo moet het zo ongeveer zijn gegaan.

CC foto: ssoosay

2 comments

  • Rijke fantasie heb jij. Heb er in elk geval hard om moeten lachen. 🙂

    Die bak cruesli is niets vergeleken bij mijn waar-was-je moment. Ik zit in een kitscherig vakantiehuisje in the middle of nowhere, irgendwo in Deutschland, kom daar later maar eens mee aan…

  • Erg hè. Ik heb er ook zo’n hekel aan: vakantie. Wij doen dat met een caravan. Bah.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.