Geluk

In elke woonkern van onze gemeente staat sinds dit jaar een kunstwerk: een klavertje vier. Deze beelden zijn gecreƫerd door Barbara Roozen en ik ken haar persoonlijk: we waren ooit samen leiding bij Scouting Gillesa. Als twintigjarige knul koos ik ervoor om mijn zaterdagmiddagen door te brengen met kinderen van vijf, zes en zeven jaar vanwege Barbara. Ik was een beetje verliefd op haar, geloof ik.

Verliefd worden op iemand zoals Barbara is niet moeilijk. Ze is levenslustig, heeft een open karakter, is lief en heeft een enorm empathisch vermogen. Daarnaast had ze een prachtige wilde bos haar. Ze had nog twee knappe zussen ook. Drie jonge vrouwen met een eigen willetje. En geen van allen hadden ze interesse in mij. Jammer. Maar ik weet nog goed hoe Barbara me op de liefst mogelijke manier liet weten totaal niets te zien in een romantische toekomst met mij.

Het was een zaterdagmiddag en na mijn zoveelste wanhopige versierpoging, zei Barbara: ‘Werner, ik vind je heel bijzonder, maar je bent totaal niet mijn type. Je hebt wel een leuke uitstraling.’ Diezelfde avond ging ik de stad in met die woorden in mijn hoofd en ik dacht: ‘Werner, misschien ben je niet de meest aantrekkelijke keuze hier in deze kroeg, maar laat ze hier maar eens zien wat voor uitstraling jij hebt.’ Diezelfde avond ontmoette ik de vrouw waarmee ik vier jaar later zou trouwen.

Het is twintig jaar later. Mijn vrouw en ik wonen met onze kinderen in dit dorp. Barbara gaf mij het kleine duwtje dat ik nodig had om de weg naar geluk te vinden. Als ik haar kunstwerk bekijk, zie ik dat elke woonkern van de gemeente is vertegenwoordigd door een hartvormig blad en dat het beeld een symbool is voor verbondenheid en liefde. Maar wat ik vooral zie is een symbool voor het geluk dat ik hier heb gevonden. Ik hoop dat jullie hetzelfde zien.

Fotocredits: cygnus921

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.