Een vibrator per e-mail komt nooit aan

Ooit was spam de Engelse benaming voor wat wij smac noemen: ingeblikte vleesprut. Tegenwoordig staat spam synoniem voor ongevraagde email. Dat komt door wat automatiseerders met humor, die de sketch van Monty Python over spam kenden. In die sketch wordt het woord spam zo vaak herhaald dat het erg irritant wordt; zie daar de overeenkomst met de ongevraagde e-mails, die wij in onze moerstaal dus eigenlijk smac-mail zouden moeten noemen.

Spam (pardon: Smac) is vervelend, maar nog veel erger is het programma dat de ontvangst van deze berichten moet voorkomen: het spamfilter. Dat stukje software bepaalt of ik een e-mail zal gaan ontvangen of niet. Schunnige grappen die mij in het verleden werden toegestuurd door vrienden en familie, ik krijg ze niet meer. Harry Cock was een goede vriend van mij, totdat hij ineens niets meer van zichzelf liet horen. Ik sprak met andere vrienden over hem, maar niemand kreeg ooit nog een bericht van hem. Blijkt uiteindelijk dat zijn achternaam iets heel schunnigs betekent als je het naar het Engels vertaalt.

Per jaar worden er in Nederland één miljoen vibrators verkocht. Ik zag dat enorme getal en vroeg mij meteen af waarom het er zoveel zijn, gaan ze zo snel kapot, of raken ze kwijt? Worden ze soms niet bezorgd omdat de pakjes worden onderschept door de Explosieven Opruimings Dienst? Dat doen ze wel vaker als er iets zoemt of trilt in een doos. Bellen om te informeren of je vibrator nog komt, zullen vele vrouwen als minder prettig ervaren dan het versturen van een digitaal bericht. Maar als al het mailverkeer aangaande vibrators die hun bestemming niet bereiken  komt vast te zitten in een spamfilter, dan zit er niets anders op dan dat je uiteindelijk toch weer een nieuwe bestelt.

De bedrijven die geld verdienen aan de verkoop van viagra, vibrators en andere seksgerelateerde spullen, worden op deze manier stinkend rijk. Het is waarschijnlijk daarom dat juist deze bedrijven spam versturen, niet zozeer vanwege reclamedoeleinden, maar om iedereen te dwingen een spamfilter te nemen.

3 comments

  • Miss Moneypenny

    Interessante theorie Werner. Hoe verzin je het? 🙂

  • Nou, dat is een lang verhaal. En ik ben gek op lange verhalen, dus hier komt ‘ie. Ik heb een verwijzing naar mijn blogs naar de Viva gemaild, omdat ik graag wil bloggen op hun site als mannelijke blogger (die willen ze één). In die e-mail had ik verwezen naar mijn blog over de Viva-vibrator. Nu blijkt dat ze die e-mail nooit ontvangen hebben omdat het spamfilter bij Viva mijn e-mail eruit heeft gepikt vanwege het woord Vibrator. Dankzij een snelle communicatiesessie via Twitter met de webredactrice van Viva, maak ik nog kans op een nominatie. Ik maakte de komisch bedoelde opmerking: daar kan ik een leuke blog over schrijven, maar daar hield ze me dus aan. Vandaar deze blog.

  • Miss Moneypenny

    Inderdaad, lang verhaal, wel leuk! Ik hoop voor je dat je wordt ‘uitverkoren’ door Viva. Dan neem ik een abonnement!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.