De schaal van Hazes

Ik ben zenuwachtig (vanwege deze wedstrijd, ik ben één van de genomineerde bloggers). Het is niet zo erg dat mijn handen ervan trillen, ik ben gewoon een beetje onrustig. Ik kan me moeilijk concentreren, behalve dan op datgene wat ik eigenlijk toch erg graag doe: schrijven. Het komt alleen niet altijd goed uit dat ik in een tekst duik. Het gezin wil ook wel wat aandacht. Daarnaast heb ik ook gewoon een baan.

Vandaag heb ik een manier verzonnen om de mate waarin ik last heb van nervositeit uit te drukken op de schaal van Hazes. André Hazes kon ook helemaal opgefokt worden van de zenuwen als er een belangrijk optreden aan zat te komen. Als je de documentaire die over hem werd gemaakt hebt gezien, dan begrijp je precies wat ik bedoel. Die man had serieus problemen om met stress om te gaan.

Hoe verloopt de schaal van Hazes? Nou, als volgt:

• 1 op de schaal van Hazes: je drinkt een biertje
• 2 op de schaal van Hazes: je spuit het dak van je huis af
• 3 op de schaal van Hazes: je kunt de kinderen niet meer in je buurt verdragen
• 4 op de schaal van Hazes: je valt flink uit tegen je vrouw
• 5 op de schaal van Hazes: je drinkt een fust bier leeg
• 6 op de schaal van Hazes: je laat je chauffeur jouw auto in de prak rijden
• 7 op de schaal van Hazes: je ontslaat je manager
• 8 op de schaal van Hazes: je vrouw zet haar zonnebril op en gaat er vandoor
• 9 op de schaal van Hazes: je staat op het punt om alles af te zeggen
• 10 op de schaal van Hazes: je gaat eraan kapot

Momenteel zit ik ongeveer bij 4 op de schaal van Hazes. Gelukkig dat dinsdag de sportdag van mijn vrouw is, dat de kindjes op bed liggen en dat het onzinnig is om ons dak af te spuiten met water omdat het maar niet stopt met sneeuwen en regenen. Dus ik houd het gewoon op een biertje vanavond. En als ik daarna nog dorst heb dan schiet ik gewoon door naar 5 op de schaal van Hazes en pak ik een fust.

6 comments

 • Eh.. waarom ben je eigenlijk zenuwachtig?

 • Vanwege Viva zoekt Vent. Ik ben één van de vijf genomineerde mannen. Vrijdag beginnen we met bloggen op de website van Viva.nl. De winnaar mag een jaar lang bloggen. Ik pas het even aan in de blog, dat maakt het wat duidelijker. Dankjewel.

 • Een 6 op de schaal van… Lekker te lezen maar niet wat ik van je ben gewend 😉

 • Miss Moneypenny

  Volgens mij klopt die schaal van Hazes niet helemaal. Punt 1 (drinkt een biertje) moet wat vaker terugkomen. 😀
  Ik hoop overigens dat je het niet haalt tot punt 10!

 • Kijk eens aan; de vraag die ik net mailde is dus nu al beantwoord.

  Een fust is denk ik een goed idee tegen de zenuwen.

 • Hoi daar, maak eens even een zachte landing.
  Misschien in bed, lijkt me een beter idee.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.