De Griekse Voet van mijn vrouw

De teen naast de grote teen aan de voet van mijn vrouw is de langste van al haar tenen. Dat blijkt een Griekse voet te heten. Terwijl de meeste van ons rondlopen met een Egyptische voet, heeft tien procent van de mensheid zo’n uitstekende tweede teen. Het Vrijheidsbeeld heeft een Griekse Voet.

Tot aan de renaissance werd dit type voet gezien als schoonheidsideaal. Mijn vrouw is echter niet blij met haar uitstekende tweede teen en daarin staat ze niet alleen. Op het Viva forum schrijft Destiny over haar plannen om zelfs een teenkootje te laten verwijderen. Dat lijkt me wel erg drastisch.

In Engelssprekende landen heet zo’n teen Morton’s toe, zo genoemd naar de lelijke orthopedisch chirurg met de lelijke naam Dudley Joy Morton die onderzoek deed naar de lelijke teen. Ook andere namen doen de ronde: princess toe, pied ancestral of de minst flatteuze: pied de Néanderthal.

Wat mij dan opvalt is dat er zoveel namen zijn voor zo’n lange teen, terwijl er geen officiële namen zijn voor onze tenen, behalve dan voor de grote. Zowat alles in ons lijf heeft een naam, ik noem een holte van Douglas, het perineum en mijn persoonlijke favoriet: de ligamenten van Cooper; maar de tenen zijn gewoonweg vergeten.

Daarom pleit ik ervoor onze tenen een naam te geven. Wie heeft er inspiratie?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.