Werner groeit drie centimeter

Omdat vrouwen vroeger in de puberteit terecht komen dan mannen, stopt de groei ook eerder. Mannen gaan pas twee jaar later puberen en daarom zijn ze gemiddeld tien centimeter langer dan vrouwen. Maar om het gebrek aan lengte te compenseren en eveneens de benen wat langer te laten lijken is de schoen met de hak bedacht. Geen vrouw kan meer zonder. Zodra de leeftijd is aangebroken dat ze een schoen met een hak mogen dragen, moet de vrouw weer opnieuw leren lopen, want in het begin is het best lastig. Zondagavond deed ik een snelcursus.

Pantoffels
Mijn tenen reiken verder dan die van mijn vrouw, daarom lukte het niet om een paar hooggehakte schoenen van haar uit te proberen. Er moest een noodoplossing worden bedacht. Ik pakte blokjes uit de houten treinset van de kinderen en maakte die met elastiekjes vast aan mijn pantoffels. Ja, pantoffels, ja. Ik ben zo’n type dat je in huis aantreft op van die burgerlijke sloffen. En ik heb wel schoenen, maar dat zijn halve laarzen dus met elastiekjes kun je daarbij niets beginnen; dan moet je meteen met lijm of spijkers aan de slag en voor je het weet ben je schoenmaker en ik heb het al zo druk.

Dit is een blog voor het online magazine whoopsiedaisy.nl, klik hier voor het complete artikel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.